Aug 14, 2010

Yayy...dapat award owh...


Whoaa..million thanks to Abu Luqman for this award..langkah kanan mungkin sa semalam jadi follower dia yang ke-1000. Sa suka entry dia yang ada pic nenek tua yang angkat kayu api tu...berair-air mata sa baca...
Agak-agak kalau ne award sa simpan dalam frame ok juga kan..ohoho. But this award has t & c juga..aiseyy..so sa kopipes ja syarat dia dari blog kawan sa ne..

*Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi
*Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing (kat entri tau)
5. Gee

*Sebelum kamurang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link kamu sendiri di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .
[Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - backlink - trafik - page rank meningkat]

Tag kepada 5 orang kawan:
1. isare
3. azura

errr..yg di bawah ne sa tambah sendiri ah bos...bulih aar bos..hee
6.    sizuka
7.    suichi
8.    williborn
9.    mamayiyen
10.  shari
11.  dLa
12.  niksensei

Sambil dapat award, dapat juga kawan blogger baru and it actually helps tremendously in promoting our blog, hence draws more traffic to our sites.  
          
Okes....satu tag/tugas sudah selesai..ada 2 tag lagi sa lum jawab ne... fuhhh  :-)   
Till next time, cheers and have a marvelous weekend, peeps! 

10 comments:

Azura Ani Salaim said...

uinaaaaaaaaaa!!!! Happy ni, kekeke, bah nanti saya jawab ah, thanks sis Gee, terharu suda sa ni, uhuk2! :')

sizuka[Izzati] said...

thanks sis gee.nanti sizuka amek ok:)

Mama JnJ said...

alala..setelah merefresh 4 x baru buli buka..haha..sa duduk di sudut2 bilik ini kagee.bah nanti sa ambil a, tapi lambat sikit gia..huaa..masih di kampung lagi ni, tempat mentua ada lawa sikit line dia, tapi mau kena paksa bah..

Mama JnJ said...

satu lagi ada sa bagi tu award bah..lama sda huhu..nanti kakgee search saja k di tag award label

mamayiyen said...

Wah dapat juga kunun Mamayiyen ni :)
Thanks Gee!
1st time dapat..trus xtau apa mo buat..
hehehe..

Abu Luqman said...

ok tq..bos lulus..dan bagi kebenaran ye..rajin rajin bw ye

Sharif Asri Sharif Al-am said...

tenom mari!! tia phm ni. slalu baca psl seo tp kpala sa bangang btul. wakaka.. ketara ni jenis suka bt dunno kaka

gnesop.com said...

tahniah..:)

Kyuubi_85 said...

wah, bgs dapat award and tag2 ni., baik untuk kesihatan blog :D

Mama JnJ said...

kakgee..sa sudah buat itu..cuba cek kalu salah bagitau sa oke
peace

LIVE. LAUGH. LOVE

Life's Too Short