Oct 20, 2008

I Got Tagged!

State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.

sa dapat tagged dari c dilla mama kucen...mo suruh sa jwb..waa 15 ja ka dila..huhu..bah, sedia kamu..kalau baca tapi tia faham, buat2 faham ja kamurang aar..

1. Sa ni kan bangsa Kadazan..bumiputra yg lahir d Sabah, sure pure Kadazan TAPI org slalu sangka sa Filipino. Kalau drg bilang sa ni org putih sa tia gak berapa marah..but filipino? errr helloooo...? cousin sa slalu ckp dia bilang ok gak bah tu ko kna sngka filipino...ko pikir tagalog punya filipino tia hot meh? (ya la..itu kalau tagalog..kalu yg dll..?)tapi..sa snyum ja la skrg kalau ada yg sngka gitu..but bukan la mksud sa being a filipino or african tu tia best..cuma sa ni memangggg la Kadazan original..



2. Kalu c dila dpt lesen 3 thn lpas, sa pula dpt driving lesen sa umur 20 kalu tia silap thn 1989..time test sa saturang ja pompuan..tia tau la sa pass driving test sa pasal tu ka atau memang sa suda terer driving..hohoho..tapi time buat side parking sa bepeluh-peluh gak la..pas dpt lesen sa hri2 bawa kreta p kk to my workplace...yg kin sot tu asal sampai traffic light msti enjin mati...besa la tu kalu kena hon2..dulu2 kan mana ada sign P...tapi sa kin muka slumber ja..padahal tuhan ja yg tau pewasaan sa...adeiii malu eh

3. Jadi guru bukan la cita2 sa yg asal ..sa dulu gila mo msuk radio n tv..kehkehkeh..sa angan2 mo jadi juruhebah d rtm..naah...time kerja part time d Jbtn Pertanian dulu, sa dpt interview broadcaster d rtm kk...tapi time tnggu jwpn dpt pula masuk maktab..time d mktab dpt la pula surat panggilan rtm.. tapi memang bukan rezeki sa kali...sa tia leh quit maktab suda time tu cos suda sign brg perjnjian..kamu tau ka sa sedih tul itu time.. kalu mo jga, sa kena bayar balik kpm rm25,000.00...mana la sa ada duit gitu...so..sa jadi cigu ja la...

4. Sa cepat nangis punya...time bujang2 dulu sangat la jarang tul kwn2 sa bawa p panggung tenguk wayang esp kalu crita sedih..sa kalu nangis memang teda ampun punya...sa peduli apa...sakit bah tu dada mo tahan2..sian ..malu mngkin dorang kalu sa suda start nangis d panggung hahaha..kalu d rumah sa sndiri ko imagine ja la mcamna sa pinya sinetron airmata....

5. adeii..yg ni kan sa betul2 let out my biggest secret owh...sa kuat mengigau..huahuaha..Tepa la kalau stakat mengigau bckap2 dlm tiduw..tapi oooooooi kes sa ni lagi hebat geng...sa siap ngan tangan n kaki lagi ikut..kalau my hby tu...emm jan ckp la..siok2 tidur tiba2 paaap!!! kanyang bah dia kana tampar2 oleh sa time sa ngigau..kdg2 kna cubit lagi hehe..kalau p krsus mana2 n kena stay for days or week n kena stay 1 bilik ngan org lain, sa la org yg paling susa ati....sa takut sbb sa bkan tau apa sa ckp pun..


6. Sa seboleh2nya tia mo ikut nyanyi lagu2 patriotik ni..esp lagu Negaraku..sa btul2 tia boleh..bulu roma sa berdiri telinga sa pon rasa mcm mo kembang n sa mcm mo menangis time nynyi..adeiii sound stupid kan tapi memang sa tul tia bleh...time prhmpunan skolah pun sa miming ja dlm ati..(..tia tau la kalu c dila pewasan ka tidak...hihi) tu pun sa balik2 kelip mata spaya tia ketara ada airmata dpan students...terlebih patriotik kali sa ni kan? ehee..

7. Sa obses cket sama benda2 yg ada kaitan ngan hiasan dalaman rumah ..kalau dtg mood rajin, sa bersungguh2 la hias rumah sa yg kici tu. Dulu musim org kmpul patung itik sa pun sibuk sama...verandah rumah pun sa kasi baris itik2 sa..baru tu kan mcm2 pesen lagi gaya posing itik2 yg kna jual time tu...siap d toilet pun ada itik..tapi skarang itik2 sa yg d verandah tu bnyak suda yg 'terbang' p bawah rumah..time kelam kabut cari kasut, anak2 sa tendang2 ja dorang suma..ada yg hilang kepala..ada yg tinggal ekor...sabarr ja la..

8. Buah2an tmpatan memang sedap...sa mkn suma kecuali durian n papaya masak...kalau papaya mentah versi jeruk tu feberet sa...kwn2 sa bilang sa paling rugi tia mkn durian...tepa la..ada sejarah ba tu napa sa tia mkn..biar la sa ja yg tau :-)....one more thing..buah honeydew pun sa tia minat..tu mcm kira sepupu papaya ..

9. Sa paling suka makan ikan..tapi tolak ikan pari n ikan jalak ja hehe...ikan pari sa tia suka cos..errr...mcm ada bau *tuuuuut*...kalau ikan jalak pula (in case la c poyotito tia kenal mna 1 ikan jalak itew sebenarnya ikan haruan geng...) sa asyik trbayang2 kepala tu ikan..ada rupa ckit2 mcm hewan yg pnjang melilit tu...eeeeeee...

10.Sa tia berapa takut ngan hantu...(kononnya..hehe)..sa tia pernah la lagi jmpa real hantu dpan2 mata selama ni n minta2 la tia akan jumpa smpai bila2..tapi kalau bos sa teda d rumah time malam sa susah mo tidur smpai pagi cos sibuk balik2 bangun cek tingkap n pintu rumah..adeiii ..diulangi aa..bukan sa takut hantu...sa cuma takut tetamu x d undang masuk rumah...fobia sa last time rumah kena masuk siang2..smpat makan coklat almond sa lagi tu pncuri..tia tau malu..

11.Jgn la pesan sa beli barang tanpa bagi list...sa sangat la pelupa pnya org..sa banyak kali da lmbat sampai skolah gara2 tia jumpa knci kreta time pagi or petang p skolah..ada sekali tu sa jalan trus ngan buku2 sekali atas bonet kreta...sib bek anak sa nmpak so smpat la bhenti.....tpi teda lawan yg ni..sa pakai high-heel sa yg baru..mo abis da tu Centre Point sa sukat then only I realised the price tag was still neatly stuck on my heels...

12. Anything with Angelina Jolie, Will Smith, Charlize Theron, Oprah, Matt Damon, Hans Isaac, Rosyam Nor, Jasmin Hamid, Sheila Rusly, Celine Dion n Avril Lavigne would make my day....ni suma org2 yg work hard, earn well n spend wisely...kira ada wawasan la n leh kin idols la jgak...

13. Sa gila Elvis Presley...yg ni len cket gila sa dari yg no.12 tadi...actly 1 family gila elvis ehehe...lebih2 lagi c adam anak sa...perasan2 kunun mo ikut snyuman gaya elvis yg bibir nek sebelah...hohoho..kalau la dia masih idup msti best...

14. Sa tia suka kucing sebenar-benarnya...(bukan cam c dila tu...kucing dia c Bulan demam pon dia siap lap bagi basah bulu..hoho)...hidung sa snsitif cket...tapi sa kalah ngan anak2 sa esp c rachel yg memang GILA kucing...(in short, suma hewan dia sayang...termasuklah cicak...ada ka patut biawak pun dia bilang kiut..eeeeww)..tapi tia sanggup tul sa tngok muka dia time my hby larikan anak kucing dia last time...sedih sa..pastu my hby mcm org gila cari balik anak kcing tu dlm parit ...konpem satu kerugian dia p msuk parit mlm2 sbab anak kcing tu steady ja balik rmh ngan sndirinye...haha

15. Kelemahan sa...seboleh2nya mo jaga hati n perasaan org len all the time..kdg2 terlalu menjaga smpai ati sendiri pula yg terluka..well, we can't please every one, right....kwn2 slalu ckp jgn terlmpau berlembut dlm sesetengah perkara..but that's just a plain me...

16. Satu lagi...sa buat keja suma guna tangan kanan...kecuali makan ye...sa makan mmang guna tgan kiri ....heloo...sa guna sudu bah..tangan kanan pun expert juga tau.....n tukar gear keta pon guna tangan kiri jgak...ehehe..sama la kita ye poyotito...hehe

6 comments:

nordee said...

ooo...mau jadi dj rupanya...hohooo patutlah suka kalau kena lantik jadi juruacara

poyotito's said...

peh sama kita rupanya.
gua ingat gua sorang je camtu.
HAHAH!

tapi part mengigau tu..
HA HA HA!

Gee said...

dila,
manada suka...dlm radio lagi best aar..ko on air pkai ken sarung pon owg tia tau ohoho...

poyotito's,
ehehehe...turun saham sa camni..huhu

hanis said...

nasib tak kene....
musan seh...!

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

HE HE HE..
bab mengigau tu yg aku tak takleh nak baca..
kesian la sama kau punya hubby kan.kau punya mnegigau..apasal dia yg kena tampar...
teruk ba kau ni..(betul ka aku tulis cam sabahan?..dah lama tinggal..lupa ba akuk)

salam kunjung balas...

Jasmine said...

Some particles are expelled out of the exhaust as the vacuum sucks up dirt. Unique Design Rainbow Shower Filter It also adds appraise to a kitchen as asymptomatic.

LIVE. LAUGH. LOVE

Life's Too Short